Lige et øjeblik...
Udbudsform opdelt i to faser: Udvælgelsesfasen, som resulterer i prækvalifikation af et antal ansøgere, og tilbudsfasen. Begrænset udbud anvendes typisk, når der er langt flere interesserede virksomheder end det ønskede antal leverandører på den kommende aftale.
Specifikke kriterier der ligger til grund for, hvordan tilbudsgivernes tilbud bliver vurderet på de enkelte underkriterier.
Et udbud af varer eller tjenesteydelser, hvor alle virksomheder i EU har samme muligheder for at byde på opgaven.
Reglerne om kontrolbud findes i bekendtgørelse nr. 607 af 24. juni 2008 om kommuners og regioners beregning og afgivelse af kontrolbud
Konkurrenceudsættelse af specifik ordre på de vilkår, som er fastlagt i en rammeaftale (rammekontrakt).
Et udbud som alle virksomheder kan deltage i. Såvel udvælgelses- som tildelingskriterier fastsættes i udbudsbekendtgørelsen og udbudsmaterialet.
“Forhåndsgodkendelse” af virksomhed, blandt andet efter vurdering af virksomhedens finansielle og tekniske kapacitet, m.v.
Aftale som gør det muligt for ordregivere at gennemføre miniudbud eller direkte køb af varer eller tjenesteydelser uden at gennemføre eget EU-udbud.
Virksomhed som afgiver tilbud på en given udbudsforretning.
Det overordnede kriterium for valg af leverandør(er) på et givent udbud. Der findes to modeller: ”Laveste pris” eller ”Økonomisk mest fordelagtige”, hvor andre kriterier end prisen kan inddrages.
Beløbsgrænse for hvornår offentlige kontrakter bliver så omfattende, at de kræver gennemførelse af EU-udbud.
Procedure i forbindelse med at finde den eller de bedst egnede virksomheder til en given leverance.
Dokumenter, der i detaljer beskriver et udbud i detaljer, herunder udbudsbetingelser samt kravspecifikation af den udbudte kontraktgenstand.
Pligt som offentlige myndigheder har til at gennemføre EU-udbud ved køb af varer eller tjenesteydelser for beløb, der ligger over tærskelværdien.
Kriterier som anvendes i forbindelse med prækvalifikation rettet mod virksomhedernes egnethed.
Kriterier som knytter sig til det overordnede tildelingskriterium ”økonomisk mest fordelagtige tilbud”, eksempelvis kvalitet, pris, leveringssikkerhed, miljøhensyn, m.v.